Permanent gesloten.

Wijnkaart

Samen met onze specialist van Vin d’Anvers hebben wij een mooie wijnkaart opgesteld. Wij hebben ervoor gekozen alle wijnen per glas, per karaf en per fles te  schenken. Onze karafjes zijn goed voor 2 heerlijke glaasjes wijn. Als u er niet aan uit komt helpen wij graag met de wijnkeuze.

Mousserende wijnen

Prosecco Ca Di Rayo  piccolo 18,75 CL €11,50 - demi-bouteille 37,5 CL€22,50 – fles 75 CL €33,50

De kleur is helder en strogeel met groene reflecties. De parling van deze Prosecco is zeer fijn en mooi aanhoudend. In het boeket vinden we vooral bloemen, citrus en wit fruit. In de mond vinden we een mooi zachte structuur.

 

Witte wijnen

Chardonnayglas €5,20 – karaf €9,90 – fles €28,50

Languedoc, Frankrijk, 100% Chardonnay, Calmel & Joseph Villa Blanche.

Deze Chardonnay biedt een zeer expressieve neus met aroma’s van steenvruchten (abrikoos en perzik), witte bloemen en een amandeltoets. De smaak is vol en fruitig met mango en verse abrikoos. De finale is levendig met subtiele hints van hout ( 3maanden) . Allemansvriend!

 

Viognier glas €5,20 – karaf €9,90 – fles €28,50

Languedoc, Frankrijk, 100% Viognier, Calmel & Joseph Villa Blanche.

Gedurende de rijping van de druiven wordt er veel gesnoeid om de rendementen laag te houden (50hl/ha). De Viognier druif vraagt veel zorg om er typerende kwaliteitswijnen van te maken. Deze geslaagde versie is een florale droge witte wijn met wit en geel fruit (perzik, abrikoos, lychee) geflankeerd met een rozenboeket. De volle smaak is evenwichtig, fruitig maar aangenaam fris.

 

Sauvignon Blanc glas €5,20 – karaf €9,90 – fles €28,50

Languedoc, Frankrijk, 100% Sauvignon Blanc, Calmel & Joseph Villa Blanche. 

Villa Blanche Sauvignon Blanc is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc druiven. De druiven worden 's nachts geoogst in twee oogsten. Een vroege oogst om natuurlijke frisheid in de wijn te hebben, dan tien dagen later om een ​​goede concentratie en meer aroma's te krijgen.

 

La pellisiére Moelleux glas €5,20 – karaf €9,90 – fles €28,50

Côtes De Bergerac, Frankrijk, 100% sémillon

Het oogsten gebeurt bij optimale rijpheid van de druiven hierdoor bekomen we een mooi lichtgele Côtes De Bergerac met aroma’s van exotisch fruit en bloemen. Hij is sappig en zoet tegelijk met onder andere peren en gedroogd fruit.

Rosé wijn 

Grenache glas €5,20 – karaf €9,90 – fles €28,50

Languedoc, Frankrijk, 100% Grenache gris, Calmel & Joseph Villa Blanche

De Villa Blanche Grenache Rosé van Calmel & Joseph is een droge Franse rosé wijn uit de Pays d’Oc regio. De wijn heeft een lichte zalmroze kleur. In de neus heersen florale aroma’s van witte bloemen en rozen , bijgestaan door fruitige aroma’s van abrikoos en perzik, met noties van anijs. Het is een verrassend weelderige wijn in de mond, met kenmerken van geel steenfruit. Deze vlotte wijn heeft een frisse en fruitige afdronk.

Rode wijnen

Malbec  glas €5,20 – karaf €9,90 – fles €28,50

Languedoc, Frankrijk, 100% Malbec, Calmel & Joseph Villa Blanche.

Intens donkere wijn met een paarse rand. Erg fruitige neus met aroma’s van rijpe blauwbessen, kersen, aalbessen, mirabellen en aardbeienconfituur. In de tweede neus noties van cacao, kokos en vanille. De wijn wordt opgevoed voor 4 maanden op eerstejaars vaten. Een zeer fruitige, kruidige, sappige en krachtige wijn met een aangename afdronk inclusief de typische witte pepertoets.

 

Syrah  glas €5,20 – karaf €9,90 – fles €28,50

Languedoc, Frankrijk, 100% Syrah, Calmel & Joseph Villa Blanche. 

Kersenrode wijn met een paarse schakering. Lage opbrengsten etaleren een zwartfruitige neus met aroma’s van bramen, kersen, bosbessen, vijgen en pruimen. 50% van de wijn wordt opgevoed voor 6 maanden op eiken vaten en geeft deze kruidigheid en complexiteit. Soepele tannines en de typische pepertoets in de afdronk zijn allebei aanwezig.